سفارش تبلیغ
صبا ویژن
راهنمایی و فروش محصولات bebelac ببلاک در ایران
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


چند توصیه مفید در مورد شیر خشک و انتخاب شیر خشک مناسب 


شیر خشک هایی که پایه آنها شیر گاو است برای اکثر کودکان مناسب ترین نوع شیر خشک هستند.

شیر خشک گرفته شده از شیر گاو برای اکثر کودکان بهترین انتخاب است زیرا از نظر ترکیبات نزدیک ترین به شیر مادر است.

ترکیب اصلی در اکثر شیر خشک های امروزی شیر گاو است ولی شیر گاو قبل از استفاده در شیر خشک به میزان زیادی تغییر داده می شود. غلظت پروتئین ها در شیر معمولی گاو بالاست و هضم این پروتئین ها برای نوزاد بسیار سخت است. 

سازندگان شیر خشک برای حل این مشکل، کربوهیدرات (مواد قندی)، پروتئین و چربی شیر گاو را تغییر می دهند. همچنین انواع ویتامین و مواد معدنی از جمله اسید فولیک (ویتامین B12)، روی و آهن را که در شیر معمولی گاو میزان آنها کم است به آن می افزایند.

تمام شیرخوارانی که کل تغذیه آنها از شیر مادر تأمین نمی شود باید از شیر خشک دارای آهن اضافی تغذیه شوند.

توصیه انجمن طب کودکان آمریکا این است که تمام کودکان سالمی که کل تغذیه آنها از شیر مادر تأمین نمی شود باید تا یک سالگی شیر خشک دارای آهن اضافی مصرف کنند. بعضی از مادران بدلیل عوارضی نظیر یبوست و دیگر عوارض گوارشی تمایل چندانی به استفاده از شیر خشک های آهن دار ندارند ولی مطالعات نشان داده اند که یبوست را نباید ناشی از آهن دانست.

خطر ابتلا به آنمی فقر آهن (کم خونی ناشی از کمبود آهن) در شیر خوارانی که از شیر خشک های با آهن کم تغذیه می شوند بیشتر است. کم خونی سبب کمبود اکسیژن رسانی به بدن نوزاد می شود. مطالعات نشان داده اند که دریافت آهن کافی در سال اول زندگی تأثیر مهمی بر عملکرد آموزشی در سنین مدرسه دارد.

از شیر خشک های با پایه سویا استفاده نکنید مگر به تجویز پزشک:

سویا یک پروتئین گیاهی است که مانند شیر گاو برای هضم بهتر توسط شیر خواران تغییر داده شده و ویتامین ها و مواد معدنی به آن اضافه می شود. شیر خوارانی که به لاکتوز (نوعی قند که کربوهیدرات اصلی موجود در شیر مادر و شیر گاو است) حساسیت دارند ممکن است به شیر خشک های با پایه سویا بهتر جواب دهند ولی تنها در صورتی باید از این نوع شیر خشک ها استفاده کرد که پزشک استفاده از آنها را توصیه کند. 

تقریباً نیمی از کودکانی که به شیر خشک گاو حساسیت دارند به شیر خشک سویا نیز حساسند. همچنین، جذب کلسیم و مواد غذایی دیگر از شیر خشک سویا کمتر است، از این رو باید از انواعی استفاده کرد که مواد غذایی بیشتری به آنها اضافه شده است. بهترین کسی که می تواند شیر خشک مناسب را برای کودک تجویز کند پزشک است.

چگونه می تواند عدم تحمل لاکتوز را متوجه شد؟

عدم تحمل حقیقی لاکتوز در کودکان نادر است.

علائم آن عبارتند از: 

درد و تورم شکم ، دفع گاز و اسهال. در صورتیکه کودک چنین مشکلاتی داشته باشد باید به پزشک مراجعه کرد. بعضی علائم عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر گاو مشترکند و برای اطمینان باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک برای تشخیص، احتمالاً از آزمایش مدفوع برای کنترل وجود بعضی اسید ها و مواد دیگر در موفوع استفاده می کند.

کودکانی که مشکل دیگری ندارند معمولاً متعاقب یک اسهال بطور موقت تحت رژیم شیر سویا قرار می گیرند. اسهال سبب تغییر آنزیم ها در روده کودک شده و هضم لاکتوز را بسیار مشکل می کند. این شایعترین نوع عدم تحمل لاکتوز در شیرخواران است. تغذیه شیرخوار با شیر خشک سویا برای یک مدت، این فرصت را به آنزیم های روده می دهد که به حالت طبیعی برگردند.

هر چند ممکن است شنیده باشید که شیر خشک های سویا در تسکین کودکان کولیکی مؤثرند ولی محققین شواهدی دال بر اثبات این ادعا پیدا نکرده اند.

در مورد شیر خشک های حاوی اسید های چرب نظیر DHA و ARA هنوز اتفاق نظر وجود ندارد

در چند سال اخیر شیر خشک های حاوی دو اسید چرب به نام های DHA و ARA توجه زیادی را بخود جلب کرده اند. بعضی مطالعات چنین نتیجه گیری کرده اند که این افزودنی ها (که با غلظت بالایی در شیر مادر یافت می شوند) سبب تکامل بهتر مغز و سیستم بینایی می شوند ولی بعضی محققین معتبر معتقدند که این مطالعات مطالعاتی کوچک بوده اند و نمی توان بر اساس آنها چنین نتیجه گیری کلی کرد. هر چند شواهدی دال بر اینکه این افزودنی های جدید برای کودکان مضر باشند وجود ندارد ولی مطالعات دراز مدتی نیز در تأیید بی خطر بودن آنها انجام نشده است. به همین دلیل انجمن طب کودکان آمریکا هنوز موضعی در قبال اینکه متخصصین کودکان باید شیر خشک های حاوی این مواد را برای شیرخواران سالم توصیه کنند یا نه، نگرفته است. شیر خشک های حاوی این مواد از شیر خشک های دیگر گران ترند و به نظر بیشتر محققین مفید بودن آنها ثابت نشده است.

کودکانی که حساسیت شدید دارند باید از شیر خشک های مخصوص استفاده کنند
کودکانی که در هضم شیر خشک گاو یا سویا مشکل جدی دارند گاهی به شیر خشک های دارای هیدرولاز بهتر جواب می دهند (این شیر خشک ها بعضی اوقات تحت عنوان شیر خشک های کاهنده حساسیت یا Hypoallergic خوانده می شوند هر چند ممکن است بعضی شیرخواران به این نوع شیر خشک ها نیز حساسیت داشته باشند).

شیر خشک های دارای هیدرولاز حاوی پروتئین های هیدرولیزه هستند. به عبارت دیگر پروتئین های موجود در این شیر خشک ها برای هضم بهتر قبلاً شکسته شده اند. مشکلات گوارشی شدید بویژه خون در مدفوع، استفراغ، یا اسهال و یا دانه های قرمز رنگ روی پوست نوزاد ممکن است نشانه هایی از حساسیت به شیر باشند. در این صورت در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

هیچگاه خودتان شیر خشک درست نکنید و همچنین چیزی به شیر خشک آماده نیفزایید مگر به دستور پزشک

شیر خشکی که در خانه تولید شود ممکن است برای شیرخوار خطر آفرین باشد. این شیر خشک حتی اگر از روی دستور خاصی هم درست شده باشد تمامی مواد غذایی مورد نیاز کودک را به میزان کافی ندارد و ممکن است سبب وزن نگرفتن یا سوء تغذیه شود.

به همین ترتیب، هیچگاه نباید ویتامین، غلات، اسید های چرب، روغن زیتون، شیر گاو، شیر مادر، یا هر گونه ترکیبات دیگری به به شیر خشک اضافه کرد مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشد. مواد فراوان موجود در شیر خشک با دقت زیاد و میزان بسیار دقیقی با هم ترکیب شده اند و اضافه کردن مواد دیگر به آن ممکن است سلامتی کودک را به خطر اندازد. بویژه روغن زیتون که ممکن است خیلی برای کودک خطرناک باشد زیرا زمانی که شیر خوار بر می گرداند روغن ممکن است وارد ریه ها شده و سبب آسیب جدی و دائمی به ریه ها و حتی مرگ شود.

از آنجا که هضم شیر گاو برای شیرخواران مشکل است هیچگاه تا قبل از یک سالگی شیر گاو را با شیر خشک مخلوط نکنید و یا آن را به تنهایی به شیر خوار ندهید. شیر مادر را نیز با شیر خشک نباید مخلوط کرد زیرا اگر شیرخوار تا آخر شیشه اش را نخورد مقداری از شیر با ارزش مادر به هدر می رود.




موضوع مطلب :

شنبه 92 آذر 2 :: 8:32 عصر
0کارشناس سه شنبه 14 آبان 1392 ، ساعت 09:31
می توان بجای ببلاک اچ آ آپتامیل اچ آ یا بالعکس استفاده کرد ممکن است کامفورت هم به بچه شما بسازد اما ببلاک کامفورت به اندازه اچ آ هیدرولیز نشده است و ضعیف تر است
پاسخ
 
 
0مامان پرهام یکشنبه 12 آبان 1392 ، ساعت 09:28
با سلام .می خواستم بدونم ببجونیور +3 برای کودکان 3 سال به بالاست ؟پسر من 1 سالشه می تونم بهش بدم ؟
پاسخ
 
 
0کارشناس یکشنبه 19 آبان 1392 ، ساعت 11:44
برای کودکان بالای یکسال می توان استفاده نمود
پاسخ
 
 
0مامان ماریا یکشنبه 12 آبان 1392 ، ساعت 15:19
باسلام و خسته نباشید.میشه ببلاک ای ار و با کامفورت مخلوط کرد؟
پاسخ
 
 
+1کارشناس یکشنبه 19 آبان 1392 ، ساعت 11:53
خیر هیچوقت دو شیر با ترکیب متفاوت را نمی توانید باهم مخلوط کنید چون اثر هیچکدام را متوجه نمی شوید
پاسخ
 
 
0فهیمه دوشنبه 13 آبان 1392 ، ساعت 17:50
با سلام .دختر من 9 ماهه است و به علت حساسیت ببلاک اچ ا میخوره این شیر تا چه سنی فابل استفاده است
پاسخ
 
 
0مامان مهکامه دوشنبه 13 آبان 1392 ، ساعت 20:10
با سلام دخترم چهارمآهش تمام شده چون به شیر گاو حساسیت داره و رفلاکس هم داره ب ب لاک اچ آ میخوره آیا میشه به جای اچ آ از کامفورت استفاده کنم یا مخلوطی از هر دو شیر رو استفاده کرد؟ میشه به جای ب ب لاک اچ آ از آپتامیل اچ آ استفاده کنم؟
با تشکر
پاسخ
 
 
0کارشناس یکشنبه 19 آبان 1392 ، ساعت 11:57
می توان بجای ببلاک اچ آ آپتامیل اچ آ یا بالعکس استفاده کرد ممکن است کامفورت هم به بچه شما بسازد اما ببلاک کامفورت به اندازه اچ آ هیدرولیز نشده است و ضعیف تر است
پاسخ
 
 
0حجت سه شنبه 14 آبان 1392 ، ساعت 11:41
با سلام پسرم 6 ماهشه از 1 ماهگی گفتن آلرژی به شیر گاو داره. ببلاک اچ آ دادم و خودم لبنیات نخوردم. حالا شیر میخورم و اسهال نمیشه میتونم اچ آ دیگه ندم؟
پاسخ
 
 +1کارشناس یکشنبه 19 آبان 1392 ، ساعت 11:56
با نظر پزشک می توانید شیر معمولی را استفاده نمایید اگر مشکلی نداشت ادامه دهید
پاسخ
 
 
0maman heranosh دوشنبه 20 آبان 1392 ، ساعت 23:31
salam.shir khoshk amade shode ra ta che modat bayad masraf kard?
پاسخ
 
 
0کارشناس شنبه 25 آبان 1392 ، ساعت 12:20
اگر کودک شما از شیر نخورده باشد میتوان تا 1 ساعت در دمای اتاق یا 7-8 ساعت در یخچال نگهداری کنید ولی اگر خورده باشد و از آن باقی مانده باشد باید دور ریخته شود
پاسخ
 
 
+1مامان آوین سه شنبه 21 آبان 1392 ، ساعت 18:53
میخواستم بدونم ببلاک ای ار کی تو سطح شهر پخش میشود ؟
پاسخ
 
 
1کارشناس شنبه 25 آبان 1392 ، ساعت 12:20
اواسط آذر در داروخانه ها پخش خواهد شد
پاسخ
 
1elo دوشنبه 27 آبان 1392 ، ساعت 22:41
سلام ببخشید چرا قوطی شیر ببلاک معمولی به صورت حک شده روی فلز قوطی است ولی HA به صورت برچسب ؟ آیا میتوان به برچسب تنها اطمینان کرد که اصل است ؟ آیا شیر HA وارداتی از هلند است یا ادر ایران ساخته میشود؟ و در مشهد از کجا میتوان این شیر را تهیه کرد اکثر داروخانه ها ندارند .متشکرم
+1کارشناس سه شنبه 28 آبان 1392 ، ساعت 11:57
شیرخشکهای مثل اچ آ که کلا از هلند وارد می شوند هما جا برچسب می خوردن ولی شیرهای دیگر چون مواد اولیه از هلند تامین می شود و ایران تولید می شود قوطیها همین جا تولید می شود و هیچکدام قلابی نیستند
0عارف چهارشنبه 29 آبان 1392 ، ساعت 08:58
برای فرنی میتونم شیر خشک آر رو بجوشونم.یا ماست درست کنم.
0کارشناس دوشنبه 04 آذر 1392 ، ساعت 05:47
برای درست کردن فرنی نباید روی شعله مستقیم قرار دهید اول با آب درست کنید و بعد به فرنی اضافه کنید می توانید ماست درست کنید در صورتی که شیر جوشیده نشود
پاس
 مامان پرنیا یکشنبه 03 آذر 1392 ، ساعت 12:09
ببلاک1 را می توان برای فرنی روی شعله ملایم گاز حرارت داد؟
پاسخ
 
 
0کارشناس دوشنبه 04 آذر 1392 ، ساعت 05:47
خیر ابتدا شیر فرنی را با آب درست کنید و آخر شیر مایع درست شده را اضافه کنید



موضوع مطلب :

شنبه 92 آذر 2 :: 4:0 صبح
<   1   2   
لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 5
  • بازدید دیروز: 35
  • کل بازدیدها: 410220
امکانات جانبی